E-bokskonvertering

En e-bok är en text- och bildbaserad publicering i digital form som kan läsas på datorer, läsplattor och på de flesta mobiltelefoner.
Ofta motsvarar e-boken en vanlig tryckt bok, men idag ges mycket litteratur ut som e-böcker utan någon tryckt motsvarighet.

EPUB är idag det vanligaste formatet på e-böcker och har, vad som kallas, ett flödande innehåll. Det innebär att innehållet kan anpassas efter anvädarens skärmupplösning och andra egenskaper. Användaren kan då påverka exempelvis teckensnitt, teckenstorlek och radavstånd.

Elib_logo_rgb
Elib har sedan starten år 2000 erbjudit fullservicetjänster kring produktion, publicering, distribution, försäljningsstatistik och fakturering av digitala böcker. Genom Elibs distributionsplattform når förlagets böcker ut till ett tjugotal återförsäljare som Adlibris, Bokon, Bokia, CDON och Dito, 97 % av Sveriges kommunbibliotek samt ett växande antal skolor genom tjänsten ElibU.

Besök Elib

publitpRGBPublit har sedan starten 2008 fått ett antal industriforskningsanslag, framför allt från Vinnova, för att utveckla Publit så användare idag enkelt kan konvertera, distribuera och sälja eböcker. De samarbetar med internationella Kobo och Overdrive för att hjälpa alla som använder Publit att nå ut med sina eböcker till ett stort antal distributörer och återförsäljare.

Besök Publit