Eva Robild nådde toppen!


HR_Egenutgivarnas egna bera¦êttelser
Eva Robild har nått det mål många författare strävar efter. Att synas på en topplista. I veckan har hon legat etta på Adlibris topplista med vårsuccén Odla i pallkrage. Om du är nyfiken på Evas resa som egenutgivare ska du läsa Egenutgivarnas egna berättelser där Eva medverkar. Vi bjuder på ett litet stycke här.

”Vi tänkte med hjärtat när vi hösten 2006 bestämde oss för att göra en uppföljare till vår bok Stressa Ner – en bok som skulle behandla ämnet stresshantering, men ur ett tonårsperspektiv, en TONÅRSBOK med andra ord.

Januari 2007 hyrde vi en stuga på Adelsö utanför Stockholm för att få en rivstart på skrivarbetet. Eftersom vi är två författare, men det endast är en av oss som sitter vid datorn och sätter orden på pränt, har vi ett lite annorlunda sätt att jobba på.
Vi förbereder oss mentalt genom att bestämma ett smalt ämne, läser på ordentligt och går sedan långa promenader i naturen där vi diskuterar detta ämne fram och tillbaka helt fritt, lägger fram fakta som måste med och ger uttryck för våra egna känslor kring ämnet, både positiva och negativa. Under tiden Eva skriver ner dessa tankar kapitel för kapitel jobbar Mette med att studera nya rön inom området och dubbelkolla fakta.

Sedan läser vi högt, stryker, lägger till, skriver om och stryker igen tills vi är nöjda. Vi skaffade oss också en referensgrupp med tonåringar som vi träffade regelbundet under vintern och våren för att få respons och synpunkter på våra tankar med boken. Vi genomförde en intervju med en ungdomsmottagning för att få uppdaterad information om hur tonåringar resonerar kring sex och samlevnad i början av 2000-talet. Försommaren 2007 tyckte vi att vi hade ett bra manus och kontaktade några förlag. Vi reste upp till Stockholm och besökte ett förlag som var mycket intresserat av att ge ut boken. De sökte samarbetspartners för att finansiera projektet men hörde av sig efter sommaren och meddelade att de inte lyckats, och därför avbröt de utgivningsprocessen.”

Stycke från Eva Robild och Mette Bohlins text i Egenutgivarnas egna berättelser.