Curly Bracket lanseras i USA på Kickstarter


2015 gav Bonnier Carlsen förlag ut den första boken i Curly Bracketserien. För en dryg månad sen kom bok nummer två och tillsammans har de sålt omkring 7-8000 exemplar i Sverige. Nu lanserar författarna Tor Moström och Johan Wendt böckerna i USA utan att ha något förlag bakom sig.

Curly Bracket är resultatet av två bästa vänner som slog sina huvuden ihop. Från början var det Johan som blev ombedd av Bonnier Carlsen att skriva en programmeringsbok för barn, men det var Tor som kom med idén om att lära barn tänka som en programmerare.Boken bygger på att barnen ska få kunskap i computational thinking – en generell metod som är väldigt effektiv när man vill använda datorn för problemlösning.

Sedan tidigare är Johan upphovsman till en stor mängd föreningar för samhällets yngre generation. Han är utbildad civilingenjör men fann att hans stora glädje ligger i att få arbeta i forum som hjälper barn.

– Jag har grundat ett gäng föreningar, berättar Johan. Bland annat Mattecentrum , Kodcentrum och Ung Autism. Nu driver jag Curly Bracket tillsammans med Tor samt sitter i både Röda korsets och Utbildningsradions styrelse.

Tor, som också är ingenjör men inom mjukvaror, beskriver Johan som en inspirationskälla både i sitt sätt att vara och arbeta på.

– Johan blev beviset för mig på att man ska våga följa sin inre kompass, säger Tor. Att få inspirera andra människor och dela med sig av kunskap ger mig enorm glädje så när det blev möjligt att skriva en bok ihop med Johan kändes det rätt. Målet med boken var tydligt: väcker vi ett barns lust att lära sig mer om problemlösning och programmering så har vi lyckats.

Vill du läsa mer om Johan och Tors kickstarterkampanj inför lanseringen i USA? Kolla här:

Curly Bracket ska lanseras i USA med hjälp av Kickstarter