Vulkan belönar bästa egenutgivna bok med Selmapriset 2017


Vulkan letar efter 2016 års bästa egenutgivna bok. Med deadline kl 23.59 på nyårsafton kan den som känner sig manad bidra med sitt alster och tävla om prissumman på hela 20.000 kr. 

2014 instiftades Selmapriset av Vulkan som är en av Nordens största aktörer inom egenutgivning. Genom att slå två flugor i en smäll har prisets syfte varit att både hylla bästa egenutgivna bok och exponera egenutgivning för allmänhet och media för att höja intresset. Själva beskriver Vulkan egenutgivning som ett sätt för författaren att lansera en bok med större kontroll över både sitt varumärke och sitt författarskap, och pekar på den starka trenden i branschen där allt fler ger ut själva.

Selmapriset tilldelades 2015 Conny Palmkvist för De flyende skyldiga, Bokförlaget Arnold och 2016 Jonas Aspegren för Hemläxan, Vulkan förlag. Nu letar man efter 2017 års pristagare och allt man behöver göra för att delta är att skicka in sitt manus till Vulkan innan klockan passerar midnatt den 31:a december i år. Alla egenutgivna böcker med eller utan förlag som getts ut under 2016 kan vara med och tävla.
Priset för nästa år är ett samarbete mellan Vulkan, Tidningen Skriva som ges ut av Offside Press och E- och ljudbokstjänsten Nextory.

Juryns ordförande är, precis som föregående år, författaren Linda Skugge. Förutom Linda består juryn också av jurymedlemmarna Per Adolfsson, chefredaktör på Tidningen Skriva, Leffe Delo, författare och skrivcoach som driver skrivsidan.com samt Katarina Vastamäki från Vulkan.

Om arbetet som ordförande säger Linda Skugge:

“Det är ett lustfyllt uppdrag att vara juryordförande för Selmapriset. Vi fick in fantastiska böcker förra året och jag känner på mig att det blir lika bra om inte bättre i år. Det känns som jag fått ett stort ansvar att lotsa fram en vinnare som får representera bredden och inte minst kvaliteten i egenutgivningen.”

Bidragen mailas in i digitalform till selmapriset@vulkan.se