Dags att söka till författarskolan


The moving finger writes … and then enters their work into the Guardian's new monthly literary prizeMan kan aldrig lära sig för mycket. Det stämmer även när det kommer till kreativitet, så som skrivande.  Det speciella med Lunds universitets författarskola är att målet för utbildningen är att skriva en färdig bok – en roman, en novellsamling, en diktsamling, en essä eller kanske en populärvetenskaplig introduktion – som besitter sådana kvaliteter att den blir tagen på allvar av förlagen.

Sedan starten 2002 har i runda tal 250 studenter genomfört hela utbildningen och presenterat sina verk på författarskolans egna bokens dag. Fram till våren 2015 hade upp mot 40 % av dessa studenter debuterat på större och mindre förlag.

Den 15 april är sista ansökningsdag för kursen som startar i höst.

Är du nyfiken på författarskolan och vill ansöka? Då tycker jag att du ska klicka dig vidare dit.